Per Gylling Hansen

Per Gylling Hansen

Zpey designer og certificeret dansk lystfiskerguide, foredragsholder og lærer i fluefiskeri. 30+ år med fiskeri og omkring 80-100 ture om året.

Som en del af designteamet i Zpey er mit primære fokus på liner og stænger til kystfiskeri efter havørred, geddegear og lettere laksegear, hjul og vores Switch stænger til vores 13,5” Stealth stænger.

Jeg har fisket i hele verden: New Zealand, Alaska, Australien, osv. og mange uger i Norge hvert år, men jeg er dødeligt forelsket i fiskeri i Danmark. Jeg har fisket efter næsten alle arter, men især lakse-, havørred- og geddefiskeri er en stor del af mig.

Mine hjemlige floder i Danmark er Skjern å til laksefiskeri og Karup å til havørredfiskeri. Jeg er også heldig at bo i et land med masser af kystlinje, hvor jeg jagter ro i sindet og sølvfarvede havørreder. I vinterhalvåret fluefisker jeg også efter kæmpe store gedder i danske floder.

Favorit grej-setups:

Laks: Ztealth Zwitch 11” 18 gram stang, Phantom hjul 8/9, Zpey Zpeedline skydeline og Hybrid skydehoveder med polyforfang. Og Ztealth 13” 23 gram stang, Zen hjul 8/10, Zpeedline og Zkagit Light skydehoveder.

Havørreder i floder: Ztealth Zwitch 10” 16-18 gram, Phantom hjul 6/7 og Zhooter WF line.

Havørreder ved kysten: Ztealth Zwitch 11” 18 gram stang, Phantom hjul 8/9, Zpey Zpeedline skydeline og Hybrid skydehoveder med polyforfang.

Gedder: Hybrid skydehoveder og Zpeedline, Epsilon hjul 6/9 - stang.

I øjeblikket arbejder jeg på en helt ny stang, der helt sikkert bliver min favoritstang i fremtiden.

Zurück zum Blog